Προγράμματα

    Μάρτιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Φεβ    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΞΕΚΙΝΑ …

    « Στη γωνιά μας κόκκινο τ’ αναμμένο τζάκι … Δεκέμβρης, ένας παραμυθένιος μήνας»

    Με το γενικό τίτλο « Στη γωνιά μας κόκκινο τ’ αναμμένο τζάκι … Δεκέμβρης, ένας παραμυθένιος μήνας» ξεκινάει στις 6 /12/2108 ένας κύκλος προγραμματισμένων δράσεων φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής με σκοπό τη συμπλήρωση και τον εμπλουτισμό του Προγράμματος Σπουδών και στόχο να φέρει γονείς και παιδιά κοντά, να ενδυναμώσει τη σχέση τους, μέσα από τη δημιουργική και ποιοτική αξιοποίηση του ελεύθερου, κοινού τους χρόνου.

    Πρωταγωνιστής το παραμύθι. Το σημαντικότερο εργαλείο, για ένα παιδί, ανακάλυψης του κόσμου, αλλά και αντιστύλι κάθε «παιδικής ψυχής» που φωλιάζει σε σώματα ενηλίκων.

    Για ένα μήνα, παιδιά, δάσκαλοι, γονείς, γιαγιάδες, αφηγητές και συγγραφείς,   σ’ ένα γλυκό αντάμωμα ηλικιών, ηθών και εθίμων, μέσα από σύγχρονα και παραδοσιακά        Χριστουγεννιάτικα παραμύθια μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας που παραπέμπει σ’ ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον , δίπλα στο τζάκι, με αντικείμενα και σκεύη που αποτελούν πλέον νοσταλγικό παρελθόν.

    Το βασικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

    6/12/2018 Στις 5 μ.μ συντροφιά με τη συγγραφέα  Δήμητρα Πυργελή

    «Ο παππούς Ευτύχης»

     13/12/2018 Στις 10π.μ. συντροφιά με τη συγγραφέα Ελισάβετ.Τάρη

    «Ο κροκόδειλος που έτρωγε το χιόνι» (αφήγηση-εκπαιδευτικές δράσεις)

    18/12/2018 Στις 11 π.μ. συντροφιά με τη συγγραφέα Βασιλική. Νευροκοπλή

    «Νύχτα θαυμάτων»

    20/12/2018 Στις 5 π.μ. συντροφιά με τον Δημοσιογράφο, Λαογράφο, και Συγγραφέα

    Γιώργη Μελίκη  «Παραδοσιακά παραμύθια του Δωδεκαημέρου»

     

    Εκτός του επίσημου, βασικού προγράμματος των συναντήσεων, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν και να ακούσουν παραμύθια από γιαγιάδες του χωριού καθώς επίσης, και αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος των αφηγήσεων θα έχουν τη δυνατότητα να εμπλακούν οι ίδιοι σε διαδικασίες συνθετικής, ανατρεπτικής , δημιουργικής γραφής, με πρωταγωνιστές τους ίδιους ήρωες που θα γνωρίσουν σ’ όλες αυτές τις ¨παραμυθένιες¨ συναντήσεις.

    Ο κύκλος του Παραμυθένιου Δεκέμβρη εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+   με τίτλο “Together We Can Do So Much” και υλοποιείται με την υποστήριξη  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

    Οι φωτογραφίες του παρόντος άρθρου αφορούν την προετοιμασία του χώρου που έγινε με πολύ μεράκι και φροντίδα από εκπαιδευτικούς του σχολείου και μαμάδες του συλλόγου.

     

     

     

    Comments are closed.