Προγράμματα

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Μαρ    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕ.ΚΕ.Σ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

    Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας τη συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.ΚΕ.Σ.), κα Παπαγεωργίου Κατερίνα. Ένας θεσμός καινούριος με αποστολή  την επιστημονική και παιδαγωγική υποστήριξη των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών κι ένα πρόσωπο νέο αλλά δοκιμασμένο, με εγνωσμένη δυναμική και αποτελεσματικότητα και πάνω απ’ όλα, με θητεία τόσο στην εκπαιδευτική πράξη όσο και τη Διοίκηση της σχολικής μονάδας.

    Με ένα εξαιρετικό ύφος, αισθητική και ευγένεια, τόσο το περιεχόμενο όσο και η εκφορά των λόγων της κέρδισαν από την πρώτη στιγμή την προσοχή, το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη των εκπαιδευτικών. Η κα Παπαγεωργίου κάλεσε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συμπορευτούν ώστε , στην προσπάθεια δημιουργίας ενός σχολείου δημιουργικού και αειφόρου, του οποίου βασικός σκοπός θα είναι η ευτυχία των παιδιών μέσα από την αυτοπραγμάτωσή τους, να γίνουν δημιουργικοί στο έργο τους και με τη σειρά τους να ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα των παιδιών.

    Παράθεσε τα μέσα επίτευξης μιας τέτοιας πορείας, στοχοθεσίας (οργάνωση ενημέρωσης και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών,συνεργασία σχολικών μονάδων, προγραμματισμός, αποτίμηση εκπαιδευτικού έργου, ανάδειξη και ανάπτυξη διαδικασιών επίλυσης πραγματικών προβλημάτων) τονίζοντας πως η επαγγελματική σχέση μεταξύ συντονίστριας και εκπαιδευτικών βρίσκεται σε απόλυτη διάδραση και αλληλοτροφοδότηση. Περιέγραψε τους τρόπους που θα ξεδιπλωθεί αυτή η σχέση και η συνεργασία (ρόλος εμψυχώτριας, με διάλογο, στοχασμό πάνω στα προβλήματα, ανάδειξη καλών πρακτικών, νέες διδακτικές προσεγγίσεις, προώθηση νέων τεχνολογιών, αναστοχασμός και αποτίμηση εκπαιδευτικού έργου, άρση στερεοτύπων και αφομοιωμένων πεποιθήσεων …).

    Μετά τη συνάντησή της με τους εκπαιδευτικούς ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου, για το οποίο είχε μόνο θετικά σχόλια να κάνει, και τις αίθουσες διδασκαλίας, όπου μίλησε με τα παιδιά όλων των τάξεων. Φυσικά, ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση του σχολείου και για τα προβλήματα και τις ιδιαίτερες καταστάσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο σχολείο.

    Τέλος ξεναγήθηκε στην έκθεση Νομισματικής ιστορίας που λειτουργεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Σχολείου, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ “Money Matters” . Εκεί, δόθηκε η δυνατότητα μιας αναλυτικότερης αναφοράς στο ρόλο των προγραμμάτων Erasmus+, και όχι μόνο, στη διαμόρφωση της παιδαγωγικής κουλτούρας  του σχολείου μας, υποστηρίζοντας , από την πλευρά της Διεύθυνσης του σχολείου, ότι η αναβαθμισμένη εικόνα του σχολείου επηρεάζει θετικά τόσο τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές όσο και τους γονείς και την τοπική κοινωνία.

    Το παρήγορο και αισιόδοξο συμπέρασμα από την επίσκεψη της συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.ΚΕ.Σ.), κα Παπαγεωργίου, είναι ότι υπάρχει ανάμεσά μας, ταύτιση και κοινή θέαση των πραγμάτων, κοινή αγωνία και διάθεση για κοινή προσπάθεια.

     Η Διεύθυνση του σχολείου και το εκπαιδευτικό προσωπικό ευχόμαστε στην κα Παπαγεωργίου Καλή Θητεία, παραγωγική και δημιουργική συνοδοιπορία  με μεγάλα, ωστόσο, πεδία ελευθερίας προς τις σχολικές μονάδες ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα έκφρασης και δημιουργικής φαντασίας.

    Comments are closed.