Προγράμματα

    Μάρτιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Φεβ    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΕΩΣ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ “ERASMUS+ MONEY MATTERS”

    Εγκαινιάστηκε από το Δήμαρχο της Βέροιας, κο Βοργιατζίδη η έκθεση που αφορούσε το νόμισμα στον αρχαίο ελληνικό κόσμο , το ελληνικό χαρτονόμισμα από την εποχή της ελληνικής επανάστασης του 1821 έως σήμερα. Έκθεση που στηρίχθηκε αποκλειστικά και μόνο στο εξαιρετικό υλικό που μας παραχώρησε η μεγάλη Νομισματική Συλλογή της ALPHA BANK και προσωπικά η κα Τσαγκάρη, επιμελήτρια της Συλλογής, υπό τις οδηγίες και την καθοδήγηση της οποίας, η έκθεση έλαβε χαρακτηριστικά πολύ και πέρα από τα σχολικά πλαίσια και δεδομένα.

    Συμπληρωματικά, η έκθεση περιλαμβάνει και έργα των μαθητών οι οποίοι με φαντασία και γνώση αξιολόγησαν, επέλεξαν και αποτύπωσαν στη μικρή επιφάνεια ενός νομίσματος ότι κατά τη γνώμη τους αξίζει την καταγραφή και τον εμβληματικό τους ρόλο στα χαρακτηριστικά του τόπου όπου ζουν.

    Οι δύο πρώτες ενότητες στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στο υλικό που παραχωρήθηκε στο σχολείο από τη μεγάλη Νομισματική Συλλογή της ALPHA BANK και υλοποιήθηκε με τη συνεχή υποστήριξη και καθοδήγηση της επιμελήτριας της Συλλογής , κυρίας Τσαγκάρη.

    Η τρίτη ενότητα αποτελεί μια προσπάθεια απελευθέρωσης της φαντασίας των παιδιών αλλά και προβληματισμού και εκτίμησης των τοπικών αξιών και ενδιαφερόντων ώστε να αξιολογήσουν, να επιλέξουν και να τους δώσουν  θέση στη μικρή επιφάνεια ενός νομίσματος.

    Την Έκθεση εγκαινίασε ο ίδιος ο Δήμαρχος της πόλης της Βέροιας , κ.  Βοργιαζίδης , δείχνοντας έμπρακτα την εκτίμησή του στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει  το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, παρουσία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , κ. Διαμαντόπουλο , του Αντιδημάρχου Παιδείας  ,κ. Σοφιανίδη, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου κ. Λιλιόπουλο , του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου << Μακεδόνων Γαία>>, κ. Νικολόπουλο και των Ευρωπαίων εκπαιδευτικών εταίρων του σχολείου  στο Πρόγραμμα << Μοney Matters>> , γονιών και μαθητών .

    Η έκθεση καθ΄ όλη τη διάρκεια του Οκτώβρη θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό ( για μαθητές και εκπαιδευτικούς  όμορων σχολείων , χωριών  της περιοχής μας ) καθώς και για ενήλικες που επιθυμούν να την επισκεφθούν κατόπιν προγραμματισμού και επικοινωνίας ( και απογευματινές ώρες) .

     

    Στη συνέχεια, υπάρχει πρόταση από το Δήμαρχο και τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Ημαθίας να μεταφερθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας ώστε να δοθεί η δυνατότητα να την παρακολουθήσουν και οι μαθητές των σχολείων της πόλης.

    Οι φίλοι εκπαιδευτικοί των ευρωπαϊκών σχολείων έφυγαν από τη χώρα μας για μια φορά ακόμη με τις καλύτερες εντυπώσεις. Κι αυτή είναι μια ακόμη βαριά ευθύνη των σχολείων που συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα. Να αποτελούν πρεσβευτές της σημερινής μας χώρας και όχι απλά μοιρολάτρες και τιμητές ενός ένδοξου παρελθόντος.

    Διότι η Ελλάδα είναι εδώ, η Ελλάδα  αντιστέκεται, η Ελλάδα επιμένει κι όποιος δεν καταλαβαίνει , δεν ξέρει που πατά  και που πηγαίνει …, σύμφωνα με τα λόγια του γνωστού τραγουδοποιού.

    Comments are closed.