Προγράμματα

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Μαρ    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Η κα Τάρη μιλάει για την ημέρα παιδικού βιβλίου στο σχολείο μας

    ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

    ΑΠΟ : ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΑΡΗ (FACEBOOK)

    Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η «Μάγισσα Σουσουρέλα και η Αλφαβήτα» ταξίδεψαν στο όμορφο Δημοτικό Σχολείο της Κουλούρας. Εκεί, μιλήσαμε στα παιδιά για την αξία του βιβλίου γενικότερα και για τον μεγαλύτερο παραμυθά του κόσμου, τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Αφηγηθήκαμε την ιστορία της «Σουσουρέλας», τραγουδήσαμε και χορέψαμε με τα τραγούδια του παραμυθιού και στο τέλος τα παιδιά δραματοποίησαν, σε ένα εξαιρετικό σκηνικό που δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί, το περιεχόμενο του παραμυθιού. Και δεν τελειώσαμε εδώ: οι μικροί μαθητές έφτιαξαν σελιδοδείκτες με την εικόνα της «Σουσουρέλας», καθώς και κορνίζες με φυσικά υλικά (ξύλα και φύλλα) που μάζεψαν οι ίδιοι, γράφοντας μέσα σ? αυτές μηνύματα για την αξία της γνώσης.
    Και η συνέχεια στην αυλή: οι μαθητές έπαιξαν με τη βοήθεια του γυμναστή το «παιχνίδι του θησαυρού» και άλλα παιχνίδια με λέξεις και αριθμούς. Στο τέλος, η μάγισσα «Σουσουρέλα» γεμάτη από μπαλόνια απογειώθηκε πραγματικά στον ουρανό μέσα από τα χειροκροτήματα των παιδιών.
    Ήταν μια εξαιρετική γιορτή για την παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου, με αξιαγάπητα παιδιά και φιλότιμους συναδέλφους. Τους ευχαριστώ όλους θερμά και ιδιαίτερα τον Διευθυντή κ. Δ. Κατσαβό που με το έργο και τις πρωτοβουλίες του, δεν παρακινεί μόνο τους συναδέλφους του Σχολείου του, αλλά κι αυτούς που αποχώρησαν από την Εκπαίδευση, όπως τη φίλη Σοφία Παυλίδου που ήταν παρούσα και συμμέτοχος σε όλη τη γιορτή, εμψυχώνοντας τα παιδιά και οργανώνοντας τη θεατρική ομάδα.
    Προσωπικά, ήταν μια μοναδική ημέρα που με συγκίνησε ιδιαίτερα ως εκπαιδευτικό και ως συγγραφέα.

    Φωτογραφία της Ελισάβετ Τάρη.
    Φωτογραφία της Ελισάβετ Τάρη.
    Φωτογραφία της Ελισάβετ Τάρη.
    Φωτογραφία της Ελισάβετ Τάρη.
    Φωτογραφία της Ελισάβετ Τάρη.

    Comments are closed.