Προγράμματα

    Ιούλιος 2025
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Ιούν    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ – ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ» , Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ «ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ERASMUS+” ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙ.

     
     
    Το πρώτο Βραβείο του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα: «Ιστορίες για ν’ ακουστούν!» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων κατέκτησε το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας με το Ντοκιμαντέρ-ταινία μικρού μήκους «Ζητείται Ελπίς» που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της στοχοθεσίας του σχεδίου «ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ERASMUS+» που υλοποιεί.
     
    Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (15/10 έως 26/10/2025).
     
    Ας μιλήσουμε σε αυτή την ανάρτησή μας για τον διαγωνισμό (θα ακολουθήσει άλλη ανάρτηση για τη σημασία της βράβευσης αυτής):
     
    Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός με τίτλο «Ιστορίες για ν’ ακουστούν!» πραγματοποιείται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, ενός, εξαιρετικά, σημαντικού θεσμού , υπό τη Διεύθυνση του Ματθαίου Φραντζεσκάκη και υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, (Αρ. Πρ: Φ.14/ΒΓ/2218/14113/Δ1/07-02-2025].
     
    Στον φετινό διαγωνισμό υποβλήθηκαν 76 δημιουργίες από σχολεία και μεμονωμένους/νες μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
     
    Τα κριτήρια-δείκτες αξιολόγησης των παραδοτέων ηχητικών και οπτικοακουστικών καταγραφών του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού είναι τα παρακάτω:
     
    • περιεχόμενο: πρωτοτυπία του θέματος και οργάνωση της αφήγησης (ικανότητα δημιουργίας ακουστικών ή οπτικοακουστικών μηνυμάτων και γνώση του θέματος – ισορροπία, ολοκλήρωση, σαφήνεια),
     
    • επικοινωνιακές δεξιότητες/πολιτιστικοί κώδικες: Η πρωτοτυπία και η ελκυστικότητα της πλοκής/αφήγησης (τα αφηγηματικά στοιχεία: σκηνικό, ήρωες, απρόοπτα επεισόδια-ανατροπές, λύση-έκπληξη, σύμβολα, χιούμορ, διάλογοι, δημιουργία εντυπώσεων και συναισθημάτων),
     
    • τεχνικές δεξιότητες/κώδικες: Ο βαθμός αξιοποίησης των δυνατοτήτων/εργαλείων του μέσου καταγραφής της ιστορίας,
     
    • λειτουργικότητα: Η τεχνική αρτιότητα στην παρουσίαση του ακουστικού ή του οπτικοακουστικού προϊόντος (αισθητική εντύπωση, τεχνάσματα/εφέ, οπτικές εκπλήξεις, τίτλοι και υπότιτλοι, μουσική επένδυση -σύνδεση εικόνας και μουσικής-ήχων-διαλόγων),
     
    • ερευνητικές διαδικασίες: Ο βαθμός μύησης/εμπλοκής των μαθητών/τριών σε ερευνητικές διαδικασίες (όπως αυτές αποτυπώνονται στο παραδοτέο προϊόν).
     
    Η Διεύθυνση του Σχολείου ευχαριστεί άπαντες του προσφέροντες έργο (έμπνευση-υπαρκτούς ήρωες, δημιουργία, εκτέλεση, συμμετοχή, υποστήριξη, παρουσίαση, προβολή κ.λ.π.). Θα ακολουθήσει σε επόμενη ανάρτηση ονομαστική αναφορά.
     
    Και μια σημείωση: Η βράβευση δεν αποτελεί επισφράγιση άλλα απαρχή μιας πορείας ενημέρωσης, προσφοράς, ελπίδας και ζωής.
     

    Comments are closed.