Προγράμματα

    Μάιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Απρ    
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

      
    … μια προσπάθεια συμπερίληψης, εξωστρέφειας και αγκαλιάσματος ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.
     
    Μια βιβλιοθήκη, αποτέλεσμα ιδιωτικής και δημοτικής σύμπραξης και οικονομικής υποστήριξης, που εκτός του γενικού μορφωτικού της ρόλου για τους μαθητές του σχολείου μας, θα λειτουργεί και ως υποστηρικτική δομή:
    • για τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, μέσα από την ύπαρξη και αξιοποίηση από τους ίδιους υποστηρικτικών βιβλίων-βοηθημάτων που θα τους βοηθούν στην ενασχόλησή τους με τις εργασίες και τις ανάγκες αναζήτησης της γνώσης, που προκύπτουν από την παρακολούθηση των μαθημάτων στα σχολεία τους. Με τον ίδιο υποστηρικτικό τρόπο θα λειτουργεί και το εργαστήρι πληροφορικής, όπου εκτός των άλλων (δωρεάν απογευματινά μαθήματα πληροφορικής κ.λ.π.) θα μπορούν οι μαθητές να αναζητούν και να αξιοποιούν τον πλούτο γνώσεων του διαδικτύου, να διερευνούν, να εκτυπώνουν κ.λ.π.. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσουν διάφορα επίσης, εργαστήρια, όπως εικαστικών, κατασκευής κούκλας και κουκλοθέατρου, θεατρικής αγωγής, μουσικής, δημιουργικής γραφής κ.λ.π. Πράγματα, που δυστυχώς, οι μαθητές μας τα στερούνται στο οικογενειακό τους περιβάλλον, με αποτέλεσμα την ελλιπή και προβληματική συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία και κατ’ επέκταση την εγκατάλειψη του σχολείου.
    • Για την Τοπική κοινωνία στο σύνολό της, αφού θα υπάρχει δανειστικό τμήμα ενηλίκων και θα λειτουργεί απογεύματα σε εθελοντική βάση (Διευθυντής, εκπαιδευτικοί και στην πορεία Σύλλογος Γονέων και γιατί όχι, μαθητές). Επίσης, ήδη, προγραμματίζονται και θα ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση θεματικών διαλέξεων, καθώς και κινηματογραφικών προβολών που θα παράγουν προβληματισμούς και θα αποτελούν αφορμή διαλόγου.

    Comments are closed.