Προγράμματα

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Μαρ    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΚΕΔΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ, Κα ΤΣΙΡΩΝΑ

    Με πρωτοβουλία του σχολικού Συμβούλου κου Παπαγεωργίου, πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση γνωριμίας των εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας με την προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Πιερίας, κα Τσιρώνα.

    Το θέμα της συνάντησης ήταν μια πρώτη καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί στο σχολείο μας σε σχέση με τις ιδιαιτερότητες που αφορούν τη σύνθεση του μαθητικού δυναμικού , και τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης από την πλευρά των εκπαιδευτικών.

    Η συνάντηση εξελίχθηκε σε μια άκρως παραγωγική διαδικασία μέσα από την οποία δόθηκε η δυνατότητα στην κα Τσιρώνα να μεταφέρει στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας τις βαθιές γνώσεις της και τις εμπειρίες της μέσα από τη διεξαγωγή ερευνών πάνω σε θέματα εκπαίδευσης μαθητών που προέρχονται από διαφορετικές και συχνά ευάλωτες, κοινωνικά, ομάδες, μέσα από απλά και καθημερινά παραδείγματα ενεργειών και στάσεων με μια ιδιαίτερα θετική και αισιόδοξη αντίληψη και αντιμετώπιση που οι εκπαιδευτικοί την εισέπραξαν με ενθουσιασμό.

    Το θετικότερο είναι ότι τέθηκαν τα θέματα, τα προβλήματα, μπήκε ένα πλάνο και την πρώτη μας συνάντηση θα ακολουθήσουν κι άλλες.

    Στόχος, να οπλιστούν οι εκπαιδευτικοί με ακόμα περισσότερα παιδαγωγικά εργαλεία ώστε να αντιμετωπίζουν με επιτυχία και αποτελεσματικότητα τις προκλήσεις του σχολείου μας.

    Η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν την κα Τσιρώνα για την εθελοντική της συμμετοχή σ? αυτές τις πολύτιμες συναντήσεις καθώς και τον κο Παπαγεωργίου για την πρωτοβουλία του αυτή καθώς και για το συνολικό ενδιαφέρον του για το σχολείο μας.

     

     

    Jpeg

    Jpeg

    Comments are closed.